|
|
BALLI SARI |
|
Gür Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc59050
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2011
3,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
500 gr. yoğurt
500 gr. şeker
6 yumurta
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı toz fındık
500 gr. irmik
150 gr. yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 limon kabuğu rendesi
ŞURUBU:
3 su bardağı su
1 limon suyu
1 kg. şeker
Şekerle yumurtayı 10 dk. çırpın. İrmik, karbonat, yağ, limon kabuğu rendesi, toz fındık ve zerdeçal koyup karıştırın. Margarinle yağlanmış tepsiye dökün ve 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün ve 5 dk. sonra çıkarın. Ilık tepsiye ılık şerbet döküp süsleyin. Dilimleyin ve servis yapın.
|
|
BALLI SARI Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
|
|