2 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
3 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 bağ pancar yaprağı (saplarıyla birlikte yıkanıp süzdürüldükten sonra ince doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
5 çorba kaşığı sirke (içinde 1 çorba kaşığı bal eritilmiş)
2 havuç (kazınıp, boylamasına ikiye kesildikten sonra, yaklaşık 1 cm kalınlığında doğranmış)
2 küçük pancar (kabukları soyulup, kalın çubuklar halinde doğranmış)
4 dal brokoli (çiçeklere ayrılmış)
250 g kabak (kazınıp, boylamasına ikiye kesildikten sonra yaklaşık 1 cm kalınlığında doğranmış)
Büyük bir tencereye 3 litre (yaklaşık 13 su bardağı) su koyup, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek, orta ateşe oturtun.
Kalın dipli bir tavaya zeytinyağımn11/2çorba kaşığını koyup, orta ateşte ısıtın. Yağ kızınca arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyip, 2 dakika pişirin. Pancar yaprakları, tuz ve karabiberin yarısını ekleyip, sürekli karıştırarak 7 dakika pişirin. Ballı sirkeyi ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alıp bir kenara bırakın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca havuçları koyup, 1 dakika pişirin. Pancarları ve brokkolileri katıp, 2 dakika pişirin. Kabakları da ekleyip, 30 saniye daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, sebzeleri bir süzgeçte süzün. Sonra soğuk su altında çalkalayıp, sularını yeniden süzdürerek, kâğıt mutfak havluları üstüne aktarın.
Kuruyan sebzeleri büyük bir servis tabağına koyup, tavadaki karışımı üstlerine boşaltın. Kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını damla damla üstlerine gezdirip, kalan karabiberi serperek, salatayı iyice karıştırın. Salatayı buzdolabında en az 10 dakika soğutup, bir kez daha iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
Not: Pancar yaprağı bulunamazsa, yerine pazı kullanılabilir.
|