|
|
Ballı Tarçınlı Hamur Tatlısı |
|
emlak
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2014
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99326
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2014
2,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı vanilya
2 lt ayçiçek yağı(kızartmak için)
1 çay bardağı bal
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı antep fıstığı(iri kıyılmış)
Süt, maya, pudra şekeri, yumurta, vanilyayı ve sanayağını hamur yoğurma kabına alıp mikserle 10 dakika çırpın. Unu azar azar ekleyip 5 dakika daha çırpın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat (hamurun üzerinin göz göz olması gerekir) bekletin. Ayçiçeği yağını tencereye alıp kızdırın. Hamurdan avuç dolusu alıp avucunuzda hafifçe sıkarak baş ve işaret parmaklarınızın arasından bir tatlı kaşığı hamurun çıkmasını sağlayın. ortasına hafif bastırın. Bu hamuru kızgın yağa atın. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayıp karıştırarak kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alın. Balı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tarçını ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamur tatlılarının üzerine gezdirerek dökün.
|
|
Ballı Tarçınlı Hamur Tatlısı Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|