|
|
Ballı ve Acılı Tavuk Kanatları |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114117
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2016
1,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet taze kırmızı çili biberi (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı toz çili
1 tatlı kaşığı çok ince rendelenmiş taze kök zencefil
1 adet misket limonunun ince rendelenmiş kabuğu
16 adet AYTAÇ Tabaklı Piliç Izgara Kanat
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı soya sosu
3 buçuk yemek kaşığı bal
Süslemek için;
Misket limonu kabuğu rendesi ve taze kişniş dalları
1 Taze çili biberi, toz çili, taze zencefil ve misket limonu kabuğu rendesini karıştırın. Bu karışımı AYTAÇ Tabaklı Piliç Izgara Kanatlarına yedirin ve en az 1 saat bekletin.
2 Tavayı ısıtın ve yağın yarısını içine dökün. AYTAÇ Tabaklı Piliç Izgara Kanatlarının yarısını tavaya atıp arada bir çevirin. AYTAÇ Tabaklı Piliç Izgara Kanatlar pişip derisi çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 10 dakika kızartın.
3 Fazla yağın süzülmesi için, AYTAÇ Tabaklı Piliç Izgara Kanat ları kağıt havlu üzerine alın. Yağın geri kalanını tavaya koyun ve yağ kızınca kanatların kalanını aynı yöntemle kızartıp, fazla yağını süzün.
4 Tavaya soya sosu ve balı ekleyip 1 dakika daha pişirin.
5 Sıcak tavuk kanatlarının üzerine, tavada kalan sosu döküp misket limonu kabuğu ve kişniş dallarıyla süsleyerek servis yapın.
|
|
Ballı ve Acılı Tavuk Kanatları Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
|
|