|
|
Ballı ve Soyalı Samon |
|
Perihan Erek
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2007
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc74164
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012
2,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı hardal
2 Tatlı Kaşığı Bal
2 Yemek Kaşığı Soya sosu
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 x 140 g somon fileto (derisini temizletmeyin)
1 Çay Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Hashas Tohumu (arzuya gore)
8 adet taze sogan
1. Hardal, bal ve soya sosunu bir kasede karistirin. Baliklari kenari yuksek bir tepsiye yanayana dizin ve sosu uzerine gezdirin. Baliklari bu sosta biraz bekletin.
2. Taze soganlari once boyuna dorde bolun, daha sonra her bir parcayi uc dorde bolun.
3. Buyuk bir teflon tavada yagi isitin, baliklari tavaya alin ve orta hararetli ateste her iki yuzunu 5''er dk kadar (ya da balik renk degistirene kadar) pisirin. Baliklarin tamamen pismesine yakin tepside kalan soyali karisimi tavaya dokun. Taze soganlari, hashas tohumunu ve suyu tavaya ekleyip kaynamaya birakin. Arada bir sosu bir kasik ile baliklarin uzerine gezdirin.
4. Servis tabagina bir miktar pilav alip uzerini duzleyin, bir adet somon filetoyu alip pilavin uzerine yerlestirin. Baligin uzerine tavadaki sostan ve taze soganlardan ekleyip sicak sicak servis yapin. Yemeginizin uzun sure sicak kalmasini istiyorsaniz servis yapacaginiz tabaklari en dusuk derecede isitilmis firinda bir muddet bekletin.
|
|
Ballı ve Soyalı Samon Tarifleri Çin Yemekleri
|
|