https://www.droetker.com.tr
Hamur:
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
250 g bal
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1,5 çay kaşığı toz tarçın
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 - 3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
80 g bitter çikolata
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
Tereyağı, yumurta, esmer şeker ve balı bir kaba alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesi, zencefil, tarçın ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Ayrı bir kaba unu eleyin, hamur kabartma tozu ile karıştırıp hazırladığınız karışıma ilave edin ve yoğurun. Fındık kırığını da ekleyip kısa bir süre yoğurun, üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 30-35 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgah üzerinde kısa bir süre yoğurun ve merdane ile 0,5 kalınlığında açın. Değişik şekildeki kurabiye kalıpları ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyelerin bir kenarını çikolataya batırın ve tel ızgara üzerine koyun. Süsleme glazürleri ve pasta süsleri ile süsleyin. Çikolatalar donuncaya kadar bekletin ve servis yapın.
|