Arpacık soğan 300 gram
Toz şeker 2 yemek kaşığı
Balzamik sirke Yarım çay bardağı
Karışık yeşillik 200 gram
Yeşil zeytin 10-15 dilim
Çeri domates 6 adet
Toz parmesan 1 tatlı kaşığı
Sos İçin:
Zeytinyağı 4 yemek kaşığı
Limon suyu Yarım
Toz şeker 1 tatlı kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Hardal 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Salataya kullanılacak sos için bir kase içerisinde zeytinyağı, limon suyu, toz şeker, tuz, karabiber ve hardalı karıştırıp kenara alın.
Ardından başka bir kap içerisine karışık yeşillikler, ikiye bölünmüş cherry domates ve dilim yeşil zeytinlerle birlikte sosu ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın.
Son olarak tencere içerisine şeker ekleyip tamamen erimesini bekleyin. Şeker eridikten sonra arpacık soğanları ilave edin ve balzamik sirkeyi ekleyip karıştırın.
Soğanlar piştikten sonra salatanın bulunduğu servis tabağına alıp üzerine toz parmesan peyniri katarak servis edebilirsiniz.
|