Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bamyalı Balık Salatası (İtalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bamyalı Balık Salatası (İtalya)

doktorcum
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.11.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc30076
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008
2,675 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet taze soğan (ayıklanıp, yeşil bölümleri bütün bırakılmış; beyaz bölümleri ince doğranmış)
3 defne yaprağı
1 su bardağı sirke
500 g sert ve beyaz etli balık filetosu (yıkanıp, kurulandıktan sonra, yaklaşık 7,5 cm boyunda verevine parçalara kesilmiş)
2 çorba kaşığı salça
750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
2 tatlı kaşığı tozşeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
2 tatlı kaşığı kekik
500 g taze iç bezelye
150 g konserve (ya da taze) tane mısır
200 g bamya (külahları kesilip, sirkeli suda bekletildikten sonra, bol suyla yıkanmış ve iri parçalar halinde doğranmış)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
125 g mısırunu
1 çorba kaşığı kırmızıbiber

Bir tencereye 1,5 litre (yaklaşık 6 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca taze soğanların yeşil bölümleri, defne yaprakları ve sirkenin yarısını ekleyip, 15 dakika pişirin.
Balık parçalarını çukurca bir tabağa tek kat halinde yerleştirin. Tencereyi ateşten alıp, içine birkaç kat tülbent yerleştirilmiş tel süzgeçten balıkların üstlerine süzün (süzgeçte kalan sebzeleri atın). Tabağı bir kenarda, balıklar oda sıcaklığına ininceye kadar (yaklaşık 20 dakika) beklettikten sonra, buzdolabına kaldırıp, 30 dakika soğutun.
Bu arada salça ve kalan sirkeyi bir kâsede karıştırıp, taze soğanların beyaz bölümleri, domatesler, tozşeker, tuz, maydanoz ve kekiği ekleyerek karıştırın. Kâseyi buzdolabına kaldırıp, sosu 30 dakika soğutun.
Birtencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içinedelikli buğulama kabı yerleştirin ve tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca bezelyeleri buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve bezelyeleri iyice yumuşayıncaya kadar (3 - 4 dakika) buharda pişirin. Buğulama kabını alıp, bezelyeleri bir kâseye aktararak, buğulama kabına bu kez taze mısırları koyun ve yumuşayıncaya kadar (1 - 2 dakika) buharda pişirin (donmuş bezelye ve konserve mısır kullanıyorsanız, buharda pişirme gerekmez,-15-20 saniye sıcak su- . da haşlanmaları yeterlidir). Buğulama kabını alıp, mısırları kâsedeki bezelyelerle karıştırarak, kâseyi buzdolabına kaldırın ve 30 dakika soğutun.
Buğulama kabına bu kez bamyaları koyup, 30 saniye buharda pişirdikten sonra, bir kâseye çıkarın ve oda sıcaklığına inmeleri için bir kenara bırakın.
Buzdolabındaki tabağı ve kâseleri çıkarıp, tabaktaki balıkların suyunu tel süzgeçten küçük bir kâseye süzün. Bir salata kâsesine, önce süzdüğünüz suyun yarısını boşaltıp, sonra balıkların yarısı, sonra bezelyelerin yarısı, sonra balıkların yarısını, kat kat döşeyin. Sonra kalan balık suyunu boşaltıp, gene sırayla bezelyeler ve mısırları döşeyin.
Kalın dipli bir tavada çiçekyağını orta ateşte ısıtın. Mısırunu ve kırmızıbiberi bir kâsede karıştırıp, haşlanmış bamyaları ekleyerek, yeniden hafifçe karıştırın. Mısırunu ve bibere bulanmış bamyaları tavaya koyup, sürekli karıştırarak, her yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar kavurun. Tavayı ateştenalıp, bamyaları salatanın üstüne boşaltarak, hemen servis yapın.






Bamyalı Balık Salatası (İtalya) Tarifleri İtalyan Yemekleri



(1 adet Bamyalı Balık Salatası (İtalya) 35,770 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort