Ebegümeci yapraklarını, filiz saplariyle beraber koparıp mükerrer yıkamalıdır. Kevgirde süzülürken diğer tarafta, tavada doğranmış soğanla et lokmalarını veya kıymayı, az tereyağıyle biraz kavurmalıdır. Bunları tencereye alıp ebegümecilerini üzerine yerleştirmeli. Yalnız, tuz ekmeli. Az pirinç veya ayrıca haşlanmış çiçek bamyası katmalı. Ve tatlı su ile ağır ağır pişirmeli. Ve tabaklara kurtardıktan sonra, mutlaka limon sıkarak yenilmelidir.
Not: Ebegümeci, güzel bir eda ve nida ile «Karagöz ebegümeci» diye satılır. Bunlar, kırlarda yetişen ve toplanan cisimdir. Ve hasiyetlisidir. Ayrıca, bostan mahsulleri de vardır ki, bunlar da (ehil ebegümeci) dir ve yaprakları daha büyüktür. Ebegümecilerin kırlarda yapraklarını böcekler deldiklerinden alırken küçük yapraklı ve sağlamlarına dikkat etmelidir.
|