|
|
Bamyalı Kuzu Kebabı |
|
Büşra
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24817
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2008
2,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram az yağlı kemiksiz kuzu eti
2 adet soğan
500 gram taze bamya
2 adet domates
Tuz
Yarım bardak ayçiçek yağı
Etleri ufak doğrayın. Yağ ve tuzunu katıp teflon tavada biraz çevirin ve kenara alın. Bamyaları ayıklayıp bir tencereye koyun. Tüylü ise az sirke ve suyla ovalayıp yıkayın. Ayrı bir tencerede soğanları biraz kavurun. Domatesi soyup doğrayın ve soğana ilave edin. Bamyanın üstüne dökün ve hafif ateşte 20 dakika pişirin. Etleri de üstlerine serip fırına verin. 25 dakikada hazırdır. Yanında pilav, yoğurt servis yapın.
|
|
Bamyalı Kuzu Kebabı Tarifleri Beyti Tarifleri
|
|