|
|
Bamyalı ve Koruklu Pilav |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111272
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2015
1,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Tablet Knorr Tavuk Bulyon
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
3 Su Bardağı Sıcak Su
3 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı
1 Yemek Kaşığı Kızartmalık Yağ
400g Taze Bamya
1 Su Bardağı Koruk
2 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Limon Kabuğu ve Dereotu
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine 1 yemek kaşığı kızartmalık yağı ekleyin.
Soğanı iyice kavurun, ince dilimlediğiniz sarımsakları ilave edin.
Bamyaları, şekeri, korukları ve yarım limonun suyunu ilave edin.
Bamyaları ve korukları ezmeden çok az kavurun.
Bir çay bardağı su ilave edin ve kısık at eşte pişirin.
Bamyalar ve koruklar tam pişmeden kenara alın.
Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri ayrı bir tencereye alın. Sıvı Beceli ekleyin ve tahta kaşık yardımı ile iyice yağa bulanmasını sağlayın.
Bamyaları ve korukları pirince ilave edin. Bamya ve korukları ezmeden pirinç ile karışmasını sağlayın.
2 tablet Knorr Tavuk Bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin.
Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
1 Ateşi söndürün ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
1 Limon kabuğu ve dereotu serperek sıcak servis edin.
|
|
Bamyalı ve Koruklu Pilav Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|