|
|
Barbekü Soslu Çöp Şiş |
|
prof
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129360
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2017
1,350 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. dana kuşbaşı
150 gr. sap kereviz
100 gr. pastırma
150 gr. soğan
1 orta boy mısır konservesi
250 gr. kiraz domates
150 ml. et suyu
1 demet frenk soğanı
30 ml. sirke
40 ml. zeytinyağı
150 ml. barbekü sos
Tuz
Karabiber
Dana kuşbaşının yağlarını temizleyin.
Sap kerevizi verev parçalara doğradıktan sonra kaynar tuzlu suda 3 dakika haşlayın.
Soğanları dörde bölün ve dilimlere ayırın. Etleri aralarına kereviz, pastırma ve soğan koyarak çöp şişlere dizin.
Mısır konservesinin suyunu süzün. Domatesleri dörder parçaya bölün. Frenk soğanını halka doğrayın.
Sirkeyi yağ, tuz ve karabiber ile karıştınp salataya ekleyin.
Barbekü sosunu, et suyu ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Tuz ve karabiber serpin.
Sos koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika kaynattıktan sonra şişleri 10 dakika sosun içinde bekleterek mari-ne edin.
Çöp şişlen ister ızgarada isterseniz yağsız tavada pişirebilirsiniz.
Şişlerin üzerine barbekü sosundan gezdirip mısır salatası ve fırında kızarmış patatesle servis yapın.
|
|
Barbekü Soslu Çöp Şiş Tarifleri Dana Tarifleri
|
|