|
|
BARBUNYA EZME ÇORBASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80059
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2012
2,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
250 gram kuru barbunya fasulyesi
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı dolusu yağ
1 çorba kaşığı tuz
3 litre et suyu
2 çorba kaşığı tepeleme yağ (80 gram)
2 kahve fincanı un (60 gram)
1) Barbunyayı temizleyip akşamdan bol suda ıslayınız. Sabah yıkayıp bir süzgece çıkarınız.
2) Soğanları temizleyip piyaz biçimi doğrayınız, sonra tencereye 1 kaşık yağ koyup kızdırarak soğanları ilâve edip 2 dakika kavurarak barbunyaları da ilâve ettikten sonra 1 dakika daha karıştırarak et suyunu ve tuzunu ilâve ediniz.
3) Orta ateşte kaynatarak 1,5 saat pişirip ateşten alınız ve bir süzgeçten veya bir püre makinesinden tamamen geçiriniz.
4) Başka bir tencereye yağı koyup unu da ilâve ederek bir çırpma teliyle orta ateşte 4 dakika sararıncaya kadar kavurup barbunyalı suyu ilâve ediniz ve 2 dakika kaynatıp kızarmış ekmekle servis yapınız.
|
|
BARBUNYA EZME ÇORBASI Tarifleri Balık Çorbası Tarifleri
|
|