Malzemeler
1 su bardağı suyu süzülmüş Tukaş Haşlanmış Barbunya
1 su bardağı suyu süzülmüş Tukaş Haşlanmış Nohut
1 kuru soğan
3 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Soğanı ayıklayıp büyük dilimlere parçalayın.
1 su bardağı suyu süzülmüş Tukaş Haşlanmış Barbunya ve 1 su bardağı suyu süzülmüş Tukaş Haşlanmış Nohut ile birlikte rendelediğiniz kuru soğanı robotta püre haline gelinceye kadar karıştırın.
Un, tuz ve karabiber ekleyip, hamur haline getirin. Bu hamurdan küçük parçalar alıp, köfte şekline getirin ve kızgın yağda kızartın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, sıcak olarak servis yapın.
|