Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Reklam buraya gelecek

Barbunyanın Faydaları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Barbunyanın Faydaları

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2360
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184520
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2025
26 defa indirildi / yazdırıldı




Barbunya, bitkisel protein açısından zengindir. Özellikle et yemeyenler için önemli bir alternatiftir. Kas gelişimini destekler, enerji verir.
Lif oranı yüksektir. Sindirimi kolaylaştırır. Kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını destekler. Tokluk hissi vererek kilo kontrolüne yardımcı olur.
Kan şekerini dengeler. Düşük glisemik indeksli bir besindir.
Kalp ve damar sağlığını korur. İçerdiği folik asit, magnezyum, potasyum ve lif sayesinde kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Damarları rahatlatır ve kan basıncını dengelemeye yardımcı olur.
Demir deposudur. Özellikle kuru barbunya, yüksek miktarda demir içerir. Kansızlık (anemi) riskini azaltır. Vejetaryenler için demir alımında önemli bir kaynak olabilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçeriğindeki çinko, B vitaminleri ve antioksidanlar, bağışıklık sistemini destekler.
Kanserle savaşta yardımcıdır. İçerdiği polifenoller (bitkisel antioksidanlar), hücre yenilenmesini destekler ve serbest radikalleri nötralize ederek kanser riskini azaltabilir.
Çiğ barbunya zehirlidir. Mutlaka iyice pişirilerek tüketilmelidir.
Fazla tüketimi gaz ve şişkinlik yapabilir; sindirim problemi olanlar miktarına dikkat etmeli.
Gut hastalığı olanlar purin içeriğinden dolayı sınırlı tüketmelidir.







Barbunyanın Faydaları Tarifleri Besinlerin Değerleri



(1 adet Barbunyanın Faydaları 16 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası