https://www.sabah.com.tr
100 gram tereyağı
100 gram bal
100 gram mısır gevreği
100 gram yulaf ezmesi
Yarım su bardağı ceviz içi
5 adet bardacık incir
Yarım limonun suyu
100 ml krema
180 gram bitter çikolata
1 tereyağı ve balı tencereye alın. Kısık ateşte tereyağı eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp, mısır gevreği, yulaf ezmesi ve ceviz ekleyip karıştırın. Limon suyunu, kabukları temizlenip küp doğranmış incirin üzerine gezdirin. Karışımı küçük muffin kalıplarına paylaştırıp, sertleşene dek derin dondurucuda
1 saat dinlendirin. 2 Sos için kremayı küçük bir kaba alın. Kısık ateşte kaynamadan ısıtın. Parçalanmış bitter çikolata ekleyip, çikolata eriyene dek karıştırın. 3 Servis tabağına sosu gezdirin. Üzerine kurabiyeleri yerleştirip servis yapın.
|