Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mutfak Takımları > Bardak Taşıma Yöntemleri (1 adet - 43,193 defa bakıldı)

Bardak Taşıma Yöntemleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bardak Taşıma Yöntemleri

emlak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.06.2014
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc99332
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2014
3,066 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Bardaklar iki yöntemle taşına bilir:
Elde bardakların taşınması: Özellikle ayaklı bardaklar, hazırlık çalışmaları esnasında el ile taşınabilir. Bardakların ağız kısımları aşağıya bakacak şekilde parmaklar arasına yerleştirilir. Böylece bardaklar sağlam tutulabilir. Parmak aralarına yerleştirilen bardakların üstüne bir, iki bardak avuç içine gelecek şekilde yerleştirilebilir. Bu şekilde 8 bardaktan fazla taşınmamalıdır. Yerleştirme esnasında bardakların boğum kısmından ve en altından tutarak bardağa fazla el değmemesine özen gösterilir. Genellikle temiz bardaklar bu yöntemle taşınmalıdır. Çünkü kullanılan kirli bardakların içinde sıvı kalmış olabilir. Bardağın ters çevrilmesi ile bu sıvı yer dökülebilir. Ayaklı Bardakları Elle Taşımak İçin Şöyle Hareket Edilir:
Sol el, avuç içi yukarıya gelecek şekilde açılır.
Sağ elle ayağından tutulan ilk bardak, sol elin işaret ve orta parmağı arasına, ikincisi yüzük ve küçük parmaklar arasına asılır. Bardakların ağzı aşağıya gelmelidir.
Üçüncü bardak orta ve yüzük parmakları arasına ve ayağı ilk iki bardağın ayaklarının altına girecek şekilde asılır.
Dördüncü bardak yine ayakları öbürlerinin altına gelecek şekilde baş parmakla işaret parmağı arasına asılır.
Yukarıdaki sırayla bütün parmak aralarına birer bardak daha asılır.
Son bardak, ağzı yukarıya gelecek şekilde avuç içine, diğer bardaklarla avuç arasına sokulur.
Bu şekilde taşınan bardaklar masaya veya istif edilecekleri yere konurken en son konulan bardaktan başlanarak geriye doğru boşaltma yapılır.
Ayaksız bardaklar elde misafir salonda yokken taşınacaksa mutlaka bardakların en altından tutularak avuç içinde kırılma ve düşme tehlikesi yaratmayacak miktarda ve şekilde taşınmalıdır.
Bardakların taşınmasında kesinlikle bardakların içine parmak sokularak bardaklar alınmaz veya taşınmaz.

Tepsi İle Bardakların Taşınması: Misafirler salonda iken misafir önünde bardaklar el ile değil tepsi ile taşınmalıdır. Bardakların kaymasını engellemek için tepsi içine bir peçete (tercihen kağıt) veya dolly ( dantel kağıt ) konur. Tepsiye yerleştirmede bardaklar tepsinin ağırlık merkezinden dışarıya doğru ve yüksek bardaklar vücudumuza yakın geri kısma, boyu alçak bardakları ön tarafa doğru dizilmesi gereklidir. Tepsi ile serviste de mutlaka bardakların en alt kısmından veya ayak kısımlarından tutmaya özen gösterilmeli ve mümkün olduğunca çıplak el ile dokunulmamalıdır.

Bardakların Düzenli Olarak Yerleştirilmesi: Bardakları yerleştirirken yükseklik ve cinslerine göre yerleştirmeye özen gösterilmelidir. Bu yerleştirme düzeni işletmenin ve personelin çalışma ortamına göre belirir.
Ancak genel olarak:
Kurulanan bardaklar ağızları kapalı olarak servantlara veya dolaplara yerleştirilmelidir.
Bardaklar uzun süre kullanılmayacaksa kutularına da konabilir. Bu durumda kutuların üzerine bardakların cinsi ve sayısı yazılmalıdır.
Bardakları servantlara veya dolaplara dizerken her cins bardağın dipten öne doğru sıralar halinde olmasına dikkat edilmelidir. Bu dizme şekli kullanım kolaylığı sağlar.
Yüksek bardaklar arka kısımlara alçak ayaksız bardaklar onların önüne gelmelidir.
Kullanım miktarına göre fazla kullanılan bardaklar öne az kullanılanlar arkaya konmalıdır.






Bardak Taşıma Yöntemleri Tarifleri Mutfak Takımları



(1 adet Bardak Taşıma Yöntemleri 43,193 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort