1 çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı şeker
35 gr. bitter çikolata
Bir çay kaşığı carma quick
Bir yemek kaşığı çikolata krem angless
1 küçük paket jöle
1 çubuk çikolata
1 top dondurma
1 yaprak nane
Köpük için:
1 fincan süt
1 fincan krema
1 yumurta
1 çubuk vanilya
Süt, krema, şeker ve yumurtayı çırpın. 80 dereceye gelinceye kadar ısıtın. Ardından çikolatayı ilave edip, eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Bardağa döküp soğumaya bırakın. Ardından carma quickle jöleyi paketin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayın. Bardakta çikolatanın üzerine dökün. Köpük malzemelerinin tamamını bir tencereye boşaltın ve yoğurt kıvamına gelinceye kadar orta ateşte ısıtın. Soğuyunca bardağa ilave edin. Üzerini dondurma, nane ve çikolata çubuğuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
|