|
|
Bardakta Kestane |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61782
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011
2,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr kestane
180 gr (3/4 su bardağı) şeker
500 gr (2+1/2 su bardağı) su
1/2 tatlı kaşığı vanilya esansı
Kestanelerin dış kabuklarını, sivri bir bıçakla bir tarafından yarınız. Kestaneleri bir tencereye koyup üstünü kaplayacak kadar su ekleyiniz. Suyu kaynatınız. Kestaneleri kaynar suda 2 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alınız. Bir delikli kepçeyle kestaneleri 2'şer - 3'er tencereden alıp. dış ve iç kabuklarını soyunuz. (Kestanelerin kolay soyulabilmeleri için sıcak yada ılık olmaları gerekir. Soğumuşlarsa, kestanelerin içinde bulunduğu tencereyi bir taşım daha kaynatınız.)
Orta boy bir tencerede, şekeri 2+1/2 su bardağı suyun içinde, orta ateşte, sürekli karıştırarak eritiniz. Vanilya esansını da ekledikten sonra, ateşin altını açıp şurubu 5 dakika kaynatınız. Haşlanıp soyulmuş kestaneleri tencereye ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapayıp kestaneleri 45-60 dakika iyice yumuşayana kadar pişiriniz. (Bu süre içinde şurubun da koyu bir kıvama gelmesi gerekir.)
Tencereyi ateşten alınız. Kestaneler ılınınca, tenceredeki şurupla birlikte büyük bardaklara boşaltıp buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediniz.
Not: Bardakta kestane lezzetli bir İngiliz tatlısıdır, krem şanti ve bisküviyle servis edebilirsiniz.
|
|
Bardakta Kestane Tarifleri İngiliz Yemekleri
|
|