|
|
Başemel Soslu Patlıcan Musakka |
|
feray
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2013
Mesajlar: 49 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc90636
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2013
2,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kaşık eritilmiş margarin
1,5 kilo patlıcan
400 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1,5 yemek kaşığı salça
Yeteri kadar taze nane ve maydanoz
Yeteri kadar Tuz, karabiber ve yeni bahar
1 litre süt
2 çorba kaşığı un
yeterince Muskat cevizi rendesi
1 kahve fincanı kaşar rendesi
Hazırlanış
Patlıcanları halka halka veya uzunlamasına kesip kızartın ve yağlarının süzülmesini için süzgeçte 1 saat kadar bekletin.
İçi için soğanı margarinde biraz soteleyin sonra içine sivri biberi ve kırmızı biberi ilave edin iyice kavurun. Kavrulan harca sarmısakları büyükçe kesin ve kokusu çıkana kadar çevirin.Kıymayı ilave edip pişirin. Domates ve salçayı da ilave edin. Ocağı kapatın ve kıyılmış nane ve maydanozu ilave edin baharat ve tuzunu katın ve harmanlayın.
Tepsiye patlıcanları dizin ama her patlıcan birbirine değsin altta boşluk kalmayacak şekilde sıralansın. Üstüne kıymalı harcı yayın. Kalan patlıcanları gene birbirine değecek şekilde dizin. Tepsi hazırken sizde beşamel sosunu hazırlayın.
1 litre süte un, tuz ve muskat cevizi rendesi ilave edin. Ocağa alıp sürekli karıştırın. Bu arada kaynama noktasına gelince kaşar peyniri rendesini katın sürekli karıştırın. Biraz kaynatıp patlıcanların üstüne dökün. En üstüne de kaşar peyniri serpin.180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Kesimi kolay olsun diye kaynar sıcaklıkta değil de hafif sıcakken servis yapın.
Fotoğraf "hayat usta" tarafından gönderildi. 13.05.2017
|
|
Başemel Soslu Patlıcan Musakka Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
|
|