MALZEMESİ
1 Kahve fincanı yoğurt,
2 Kahve fincanı eritilmiş margarin,
3 Kahve fincanı toz şeker,
2 Adet yumurta,
1 Kahve kaşığı karbonat,
3 Su bardağı un.
YAPILIŞI
1.Yoğurt, şeker eritilmiş yağ ve yumurtayı, derin bir kap içinde, şeker eriyinceye kadar iyice karıştırınız.
2.Karbonatla elenmiş unu yavaş yavaş ilâve edip kaşıkla karıştırarak, yumuşak bir hamur yapınız.
3.Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayınız.
4.Bu hamur topların birer yüzünü iri toz şekere batınnız ve toz şekerli kısımları üste gelecek şekilde, yağlanmış bir tepsiye seyrek olarak diziniz.
5.Orta ısı derece fırında, pembe renk alıncaya kadar pişiriniz.
Not: Bu hamur, un oranı biraz daha azaltılarak ve bez huniyle, geniş dişli teneke huni ucu takılarak, uzun veya koni şeklinde sıkılmak suretiyle de yapılabilir.
|