Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Basit Peçete Katlama Şekilleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Basit Peçete Katlama Şekilleri

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc100549
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2014
2,839 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007


a) Tek Basamak
Basit bir katlama şekli olup en az el dokunan katlama şekillerinden birisidir. Şu şekilde hareket edilerek katlanır.
Peçeteyi ortadan ikiye katlayınız. (Üst kenarıalt kenara oranla biraz daha genişkatlayınız.)
Alttan ve üstten kenarları içeriye doğru katlayınız. (Peçetenin katlarının temiz ve düzgün görünmesine dikkat ediniz.)
Alt kenarı bir kere daha Şekil 8: Basamak oluşturacak şekilde yukarıya doğru katlayınız. kuverdeki yerine yerleştiriniz.

b) Merdiven
Peçeteyi sola doğru ikiye katlayınız.
Peçeteyi tek kat olarak açınız.
Peçetenin alt ve üst kenarlarını, dört parmak eninde olacak şekilde içeriye doğru katlayınız.
Alt kenarı bir kere daha katlayınız.
Peçetenin orta kısmını, yukarıkaldırınız.
Orta parmağınız altta, işaret parmağınız üstte olacak şekilde peçeteyi tutarak yukarıkaldırınız.
Kuverdeki yerine koyarken katların düzgün görünmesine özen gösteriniz.)

c) Zarf Katlama Şekli
Peçeteyi tek kat açarak tepe açısıyukarıgelecek şekilde üçgen haline getiriniz.
Peçetenin sağve sol alt köşelerini ortada birleştiriniz.
Sağ ve sol kenarlarıbir kez daha ortada birleşecek şekilde katlayınız.
Peçetenin alt kısmını yukarıya doğru katlayınız. (Katlama işlemini yukarıda bir üçgen, altta dikdörtgen oluşacak şekilde yapınız)
Üst taraftaki üçgeni aşağıya doğru kapatarak peçeteyi zarf şekline getiriniz.

d) Smokin Katlama Şekli
Peçeteyi tek kat açıp tepe açısıyukarıgelecek şekilde üçgen haline getiriniz.
Peçeteyi taban kenarından, iki parmak eni kadar yukarıkatlayınız.
Peçeteyi, üçgen kısmıalta gelecek şekilde ters çeviriniz. Sağ üst köşeyi alta doğru katlayınız.
Peçetenin sağüst köşesini de aşağıya doğru katlayınız. (Smokinin yaka kısımlarının "V" harfi oluşturacak şekilde olmasına dikkat ediniz.)
Yeni oluşan sağve sol köşeleri smokinin yakasına paralel olacak şekilde arkaya kıvırınız.
Smokinin aşağıya sarkan uçlarını alttan arkaya doğru katlayınız.
Kuver tabağına, varsa amblemi kapatmayacak şekilde yerleştiriniz)

e) Gömlekli Smokin Katlama
Tek kat açılmış peçeteyi, açık kenarlar yukarı gelecek şeklinde ikiye katlayınız.
Peçeteyi sırt kısmı üste gelecek şekilde ters çevriniz Sağ ve sol üst köşeleri ortada birleştiriniz. (Katlanan kısımların bozulmamasına özen gösteriniz)
Smokin içindeki üst köşeyi aşağıya doğru çekerek gömleğin yakalarını oluşturacak şekilde yanlara açınız.
Peçetenin üst katını önce geriye doğru sonra da ileriye doğru katlayınız. (Katlanan kenarın ortadaki kat yerine çakışacak şekilde olmasına dikkat ediniz.)
Her iki yandaki alt köşeleri, arkaya kıvırınız.
Aşağıdaki kenara düzgün bir görünüm vermek için iki parmak eni kadar alta kıvırınız.
Kuver tabağına, varsa amblemi kapatmayacak şekilde yerleştiriniz.

f) Bantlı Şilt Katlama Şekli
İnce kenarlarınıoluşturan köşe aşağıya gelecek şekilde peçeteyi dörde katlayınız.
En üstteki katıortaya kadar, bir parmak kalınlığında, rulo yapınız.
Rulonun sağve sol uçlarını altta kalacak şekilde arkaya kıvırınız.
Peçetenin kirlenmemesine ve şeklinin bozulmamasına dikkat ederek tabağa yerleştiriniz.






Basit Peçete Katlama Şekilleri Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis



(1 adet Basit Peçete Katlama Şekilleri 25,306 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort