https://esenler.bel.tr/
1 adet bayat ekmek
1 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
2 adet şeftali
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Kırık fındık
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Ekmeği dilimleyerek kenarlarını çıkartın ve küp küp kesin. Sıvı yağda kızartın. Bir tabağa koyarak, soğutun. Şeftaliyi rondodan geçirerek püre haline getirin. Tereyağını tencereye ekleyerek irmiği kısık ateşte soteleyin. İçine kırık fındığı, vanilyayı koyun. Süt ile şekeri kaynatıp şerbet yapın. Tencereye dökerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika bekletin. Kızarmış ekmeklerin üzerine şeftali püresini dökerek karıştırın. Birkaç dakika çekmesini bekleyin ve karışımı tenceredeki irmiğin üzerine dökün. Servis tabağına alıp servis yapın.
|