250 gram rondodan çekilmiş bayat ekmek
4 su bardağı un
Yeterince su
Tuz
1 adet yumurta
İç harç için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet turp otu
Tuz
Üzerine sürmek için:
3 yemek kaşığı tereyağı
Harç için kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Kıyılmış turp otunu ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Bayat ekmeği rondodan geçirip, su ile ıslatın. Un, tuz, yumurta ve azar azar su ekleyip, yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet yufkanın bir yarısına turp otlu harçtan koyup, diğer yarısını üzerine kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Üzerlerine tereyağı sürüp ılık olarak servis yapın.
|