Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bayırturpu Soslu Alabalık Haşlama (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bayırturpu Soslu Alabalık Haşlama (Fransa)

orion
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Münih
Kısa URL: https://ml.md/lc30459
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2008
2,242 defa indirildi / yazdırıldı




4 alabalık (her biri 250-350 g solungaçları çıkarılıp, yüzgeçleri kesilmiş)
60 cl (2 1/2 su bardağı sebze suyu
Bayırturpu sosu:
1 çorba kaşığı bayırturpu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı)
12,5 cl. (1/2 su bardağı) krema
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Süsleme için:
ince turp dilimleri
taze baharlı otlar (tarhun, taze soğan, vb.)
limon dilimleri
yeşil salata yaprakları (ince kıyılmış)

Alabalıkları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
Sebze suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca alabalıkları yan yana tencereye yerleştirip (sebze suyu üstlerini örtmelidir) tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısarak, balıkları 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda 3 saat kadar soğumaya bırakın.
Bu arada bütün sos malzemesini bir kâseye koyup, iyice karıştırın. Sonra kâsenin üstünü örtüp, buzdolabına kaldırın.
Soğuyan balıkları tencereden dikkatlice çıkarıp, fırın tepsisi üstüne yerleştirilmiş tel ızgaraya yerleştirin. Suları iyice süzülünce, derilerini dikkatlice soyup, parçalanmamalarına dikkat ederek, bir servis tabağına yan yana yerleştirin.
Buzdolabındaki sosu çıkarın. Balıkların üstlerine turp dilimlerini ve limon dilimlerini dizip, aralarına ve çevrelerine yeşil salata yapraklarını ve taze otları döşeyerek, yanında sosuyla servis yapın.






Bayırturpu Soslu Alabalık Haşlama (Fransa) Tarifleri Fransız Yemekleri



(1 adet Bayırturpu Soslu Alabalık Haşlama (Fransa) 59,099 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort