Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bayırturpu Soslu Taze Fasulye Salatası (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bayırturpu Soslu Taze Fasulye Salatası (Fransa)

reçete
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2008
Mesajlar: 22
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc29743
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2008
2,457 defa indirildi / yazdırıldı




2 tatlı kırmızı biber
8 enginar
1 limon (ikiye kesilmiş)
250 g taze fasulye (kılçıkları ayıklanmış)
250 g bamya (ayıklanmış)
Bayırturpu sosu:
1/2 su bardağı yağsız yoğurt
4 çorba kaşığı bayırturpu rendesi
1 tatlı kaşığı kereviz tohumu
1 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı nane
3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
bir tutam kırmızıbiber
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Önce fırınınızın ızgarasını yakın.
Kırmızı tatlı biberleri fırın ızgarasının altında derileri her yandan kalkana kadar çevirerek ızgara edin. Sonra fırından alıp, bir kâseye koyarak, üstünü plastikfilmleör-tün (kâsede kalan sıcak buhar, biberlerin derisinin bütünüyle kalkmasını sağlayacaktır). Biberler elle tutulacak kadar soğuduğunda derilerini soyup, çekirdeklerini çıkarın ve 5 mm'lik küpler halinde kesin.
Enginarlardan birinin sapını kesip, en alttan başlayarak göbekteki uçuk sarı yapraklara ulaşıncaya kadar dış yapraklarını koparıp atın. Sonra enginarı 2/3 yüksekliğinden kesip, çanak gibi göbeğinin içinde kalan koyu yeşil renkli yaprakları koparıp atın. Yarım limon parçalarından birini enginarın her yanına sürüp, bir kenara bırakın. Aynı işlemi bütün enginarlar için yineleyin.
Büyük bir tencereye su koyup, bir taşım kaynatın. Kaynayınca yarım limonları sıkıp, sıkılmış kabukları da suya atın. Enginarları ekleyip, keskin bir bıçağın ucu kolayca batıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, enginarları süzdükten sonra, soğuk su altında çalkalayın ve sularını yeniden süzdürün. Bir çay kaşığıyla enginar göbeklerindeki yumuşak yaprakları ve tüylü bölümleri kazıyarak attıktan sonra, enginarları yeniden soğuk su altında çalkalayın ve sularını süzdürüp, her enginar göbeğini 8 parçaya kesin.
Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi ateşe oturtun ve suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca taze fasulyeleri buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, fasulyeleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 6 dakika) buharda pişirin. Tencereyi ateşten alıp, buğulama kabını çıkararak, fasulyeleri akar su altında çalkaladıktan sonra, sularını iyice süzdürün ve bir kenara bırakın.
Tencereye yeniden 2,5 cm yükseklikte su koyup, buğulama kabını içine yerleştirerek, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca bamyaları buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, bamyaları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) buharda pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bamyaları soğuk su altında çalkaladıktan sonra, sularını süzdürün. Mutfak tezgâhı üstünde her bamyayı uzunlamasına ortadan 2'ye kesip, bir kenara bırakın.
Sosu hazırlamak için yoğurt, bayırturpu rendesi, kereviz tohumları, limon suyu, tuz, nane, maydanozlar, kırmızıbiber ve karabiberi büyük bir salata kâsesinde karıştırın. Taze fasulyeler, enginar parçaları, bamyalar ve tatlı kırmızı biber parçalarından 2 çorba kaşığı kadarını ekleyip, iyice karıştırın. Kalan tatlı kırmızı biber parçalarını üstlerine serpiştirip, servis yapın.

Not: Bu salata bir gece önceden hazırlanıp, buzdolabında saklanabilir.






Bayırturpu Soslu Taze Fasulye Salatası (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Bayırturpu Soslu Taze Fasulye Salatası (Fransa) 31,826 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort