|
|
Bazina (Çeşme İzmir) |
|
yanlışnumara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2016
Mesajlar: 103 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc119950
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2016
2,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
Reşat Akbaykal
Hamur için:
9 çay fincanı soğuk su
4 çay kaşığı tuz
3 çay fincanı kepekli un
2 silme çorba kaşığı şeker
1 silme çorba kaşığı acı toz kırmızı biber
150 gr. tereyağı
Kalyo için: (Bazina hamurunun üzerine gelen yemek)
250 gr. yağsız dana kıyma
500 gr. bamya
1 adet olgun domates (Rendelenecek)
1 küçük kuru soğan
2-3 adet acı biber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı dolusu salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hamuru için; 9 Fincan su tencerede ılıtılır.
Suya tuz ilave edilir.
Ilıtmış olduğumuz suya 3 fincan kepekli un serpilir ve hamur pişirilmeye devam edilir.
Un ilavesinden sonra 150 gr. tereyağı ilave edilir.
Pişirmekte olduğumuz hamurun üzerine şeker ilave edilir.
Şeker ilave edildikten sonra kırmızı acı toz biberimiz de eklenir.
Tüm malzemeler ilave edildikten sonra orta ateşte hamur iyice pişirilir. (Pişirme süresi aşağı yukarı yarım saati bulmaktadır.)
Kalyo için; yüm malzemeler tencereye konur.
Yemeğimiz pişerken üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edilir.
Tencerede pişmekte olan malzemelerimiz biraz pişince tencereye yarım kilo bamya eklenip pişirmeye devam edilir.
Bamyalar da pişince önceden hazırladığımız bazina hamuru yuvarlak bir tepsiye dökülür. Hamurun ortasına kalyo ilave edilir.
Kalyo hamurun üzerine baskı yaparak hamurun, tepsinin kenarlarına doğru yayılmasını sağlar.
Son olarak yemeğimizin üzerine erittiğimiz tereyağını gezdiririz.
Böylece bazinamız hazırdır.
Not: Hamurun olup olmadığını anlamak için bir kaşıkla hamuru üstten aşağıya doğru dökeriz. Eğer hamur parça parça dökülüyorsa olmuş demektir. Ancak hamur bölünmeden sıvı gibi akarsa henüz olmamış demektir.
|
|
Bazina (Çeşme İzmir) Tarifleri Denizli Yemekleri
|
|