|
|
Bazlama |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110170
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015
1,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
4 su bardağı un
1/2 paket maya
Tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
1. Maya şeker ile karıştırılarak ılık su ile eritilir.
2. Ardından maya karışımı una eklenir.
3. Tuz eklenir.
4. Yavaş yavaş ılık su da eklenerek yoğurmaya başlanır.
5. İyice yoğurduktan sonra üzeri temiz bir bezle örtülerek ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır.
6. Hamur 1-2 kat kabarıp, göz göz olur.
7. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır.
8. Sofra bezinin üzerinde hafif unlanarak oklava veya merdane ile açılır.
9. Açılan bazlama hafif kızmış yağsız tavaya alınır.
10. Altı iyice pişmeden 1-2 dk sonra hemen çevrilir.
11. Aynı şekilde 1-2 dk sonra tekrar çevrilir.
12. Her iki tarafı da kabarıp kızaran bazlamalar ocaktan alınır.
|
|
Bazlama Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|