4 adet patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
15 dilim pastırma
4 adet domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Beğendi için patlıcanlar közlenir, kabuğu soyulur, çatalla ezilir. Tereyağı ve un kavrulur. Üzerine soğuk süt yavaşca eklenir. Hemen ardından ezilmiş patlıcan, tuz ve karabiber eklenir. Kısık ateşte, karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Tavaya sıvı yağ konur, ısınınca rende domates katılır, bir taşım pişirilir. Üzerine birkaç parçaya kesilmiş pastırma, tuz ve karabiber ilave edilir. 5 dakika sonra ateşten alınır. Servis tabağına bir miktar beğendi konur, üzerine domatesli pastırma yerleştirilir.
|