|
|
Beliş (Tataristan) |
|
yankı
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc25688
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2008
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
İç Malzemesi:
1 kilo kuzu eti
1 kilo patates
Yarım bardak ayçiçek yağı
3 adet soğan
tuz
baharat
Hamur Malzemesi:
800 gram un
2 bardak yoğurt
biraz süt
1 bardak margarin
Az et suyu
Hamur için yazılan malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yapın ve bu hamuru ikiye bölün. Bir parçasını yağlanmış bir tepsiye yayın. Diğer tarafta etleri ufak ufak doğrayıp soğanlarla beraber 10 dakika kavurun. Patatesleri ufak ufak doğrayıp, tuzunu, baharatını karıştırın ve yapılan içi tepsideki hamurun üstüne yayın, diğer kalan hamuru da kalınca etlerin ustune kapak yapın. Ortasından bir delik açın. Üstünü yağlayıp fırına verin. 1 saat kadar pişirin. Arada bir bakın, üstte bıraktığınız kapaktan elinizdeki et suyundan dökün. Tekrar fırına verip 40 dakika daha pişirin ve çıkarın. Yemeye başlamadan önce yine üst kapağından et suyu dökün ve üstteki kapağı alın ve kaşıkla etleri servis yapın.
|
|
Beliş (Tataristan) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|