|
|
Bereketli Aşure |
|
Uçan Süpürge
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc83538
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2012
1,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru bakla
1 çay bardağı kuru fasulye
1 kahve fincanı kırık pirinç
500 gram tozşeker
Bir tutam tuz
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
Nar taneleri, Antepfıstığı içi, kurutulmuş meyveler, tuzsuz kavrulmuş badem, fındık, ceviz içi, tarçın, kavrulmuş susam
Kuru bakliyatları (buğday, nohut, bakla, kuru fasulye) yıkayıp ayrı kaplara aktarın. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edin. En az 6 saat beklettikten sonra tekrar yıkayın. Nohut ile baklayı ve fasulyeleri ayrı tencerelerde haşlayın.
Başka bir tencereye bol suda yıkanmış buğday ve pirinçler, rendelenmiş portakal kabuğu ve 7 bardak soğuk suyu aktarın. Pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Önceden haşlamış olduğunuz bakliyatları ilave edin. Birkaç dakika kaynatıp kuşüzümü ile çekirdeksiz kuru üzümü ekleyin. Şeker ile bir tutam tuzu ekleyip koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek tencerenin ağzı açık kalacak şekilde ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca kaselere paylaştırın. İstediğiniz şekilde süsleyin. Soğuyunca servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.07.2024
|
|
Bereketli Aşure Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|