Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Arçelik Yemek Tarifleri > Bereketli Aşure (1 adet - 7,069 defa bakıldı)

Bereketli Aşure


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bereketli Aşure

bıçkın ali
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2017
Mesajlar: 32
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc122815
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2017
907 defa indirildi / yazdırıldı




500 g buğday
125 g kuru fasulye
125 g nohut
900 g toz şeker
12 adet kuru kayısı
12 adet gün kurusu kayısı
10 adet kuru incir
5 avuç ceviz
5 avuç fındık
5 avuç çiğ badem
5 avuç kuş üzümü
2,5 avuç kuru üzüm
10 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
Yarım çay bardağı portakal çiçeği suyu
2 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardak süt
Tuz
Süslemesi için:
Nar
Antepfıstığı
Çiğ badem
Portakal rendesi

Bir gece evvelden 500 g buğday, 125 g fasulye ve 125 g nohutu ayrı ayrı suda ıslatın. Ertesi gün sabahtan kuru üzümleri ıslatın. Siz aşurenizi yapmaya başlayıncaya kadar suyun içinde kalsınlar.
Buğdayın üstüne 3 parmak çıkana kadar su koyup haşlayın. Suyu bittikçe sürekli kaynar su takviyesi yapın ama cumbul cumbul bir kıvam olmasın. Orta ateşte buğdayın açılması bir buçuk, iki saat alır.
Buğday ve baklagiller ne kadar kısık ve yavaş ateşte pişerse, kıvamı o kadar açılıp helmelenecektir. Fasulye ve nohutu da kaplayacak kadar su ekleyip ayrı tencerelerde haşlayın.
Nohutlar haşlanınca kabuklarını soyun. Sonra buğdayın üstüne fasulye ve nohutu ekleyip bir süre birlikte kaynatın.
10 adet karanfili ezip ekleyin. 5’er avuç fındık, soyulmuş iç badem ve cevizi doğrayıcıdan geçirerek tencereye ekleyin. Bir süre daha kıvamlanmasını sağlayın.
Kuru meyvelerden 12’şer adet kuru kayısıları ve 10 adet kuru inciri ufak parçalara ayırıp tencereye ekleyin. Suda beklettiğiniz 5 avuç kuş üzümü ve 2,5 avuç kuru üzümü de ekleyin. Ardından 2 adet tarçın çubuğunu ekleyip güzel rayihasını ortaya çıkarması için biraz izin verin.
Aşure piştikçe suyu azalacaktır. Üzerine on dakikada bir sıcak su ilave edebilirsiniz.
İki portakalın kabuklarını ince rendeleyin. Turuncu kabuğun altındaki beyaz katman acılaştırdığı için tencereye girmediğinden emin olun.
Bir çay kaşığı kadar da tuz ilave ettikten sonra, 900 gr. toz şekeri ve finalde de yarım çay bardağı portakal çiçeği suyu ile 1 bardak ilave edin.
Aşureyi kaplara bölün ve üzerini nar taneleri, antepfıstığı, çiğ badem ve portakal rendesi ile süsleyin.







Bereketli Aşure Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri



(1 adet Bereketli Aşure 7,069 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort