Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :
1 kilo taze bezelye,
30 gram margarin yağı,
20 gram un,
50 gram kaşer veya parmesan peyniri,
1/4 litre sut,
1 tutam cevz-l bev-va,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı:
Bezelyeleri ayıklayıp bir tencereye koyun. Bezelyeleri örtünceye kadar suyla doldurduktan sonra tencereyi açık olarak ateşe oturtun. Haşlandıktan sonra bezelyeleri süzün ve çukur bir pyrex tabağa boşaltın. Beri yanda margarin, un ve sıcak sütle bir başamel salçası pişirin. Hazırladığınız salçaya cevz-i bevvayı, rendelenmiş peyniri, tuzu ve karabiberi katıp iyice karıştırın. Salçalı karışımı bezelyelerin üzerine dökün ve yemeği, sıcak ama söndürülmüş olan fırına sürerek, servis vaktine kadar yani 10-15 dakika orada tutun.
|