2 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
3 kaşık sıvıyağ
3 kaşık süt
2 çorba kaşığı margarin
1,5 su bardağı süt
4 kaşık un
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
4 yemek kaşığı galeta unu
Önce beşamel sosumuzu yapıyoruz. Sos tenceresine margarini koyup erittikten sonra unu ilave edip 5 dakika boyunca karıştırarak kavuruyoruz. Ardından yavaş yavaş 2 su bardağı sütü karıştrmaya devam ederek ekliyoruz.Krema kıvamına gelince beşamel sosumuz hazır.
Sosun içine tavuk gögsü, tuz ve karabiber ilave edip karıştırıyoruz.
Kalan 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı bir kabın içinde karıştırıyoruz.
Yufkalardan birini tezgaha serip üzerine süt-yağ karışımından sürüyoruz.Diğer yufkayı üzerine kapatıyoruz. Yufkaları üçgen şekilde 16 eşit parçaya bölüyoruz.Üçgenlerin geniş kenarına beşamelli harcımızdan koyup, sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Ardından önce süt-yağ karışımı sonra galeta ununa bulayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.Kalan iki yufkayı da aynı işlemi uyguluyoruz.
|