|
Beşamel Soslu Tavuk |
|
ziver47
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19033
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007
3,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı rende kaşar
Tuz
Karabiber
Tavuk parçalara kesilir. Tencereye konur üzerini az geçecek kadar su eklenir. Dağılmadan, yumuşayana kadar haşlanır. Diğer tencereye un ve tereyağı konur. Un pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine soğuk süt ince akıtılarak karıştırmaya devam edilir. Kıvam alınca tuz ve karabiber eklenir. Ilıyınca üzerine rende kaşar ve yumurta eklenir karıştırılır. Haşlanmış tavuk sudan süzülerek alınır, Payrex kaba dizilir. Üzerine önce karabiber ve tuz serpilir. Sonra başemel sos gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeşene kadar pişirilir.
|
BAŞAMEL SOSLU TAVUK |
|
ismileyla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2008
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22686
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008
5,710 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 adet tavuk
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tavuğu yıkayıp bol suda haşlayın. Sudan çıkarıp, derisinden ve kemiklerinden ayırın. Parmak büyüklüğünde parçalara ayırıp borcama dizin.
Başamel Sos: Tereyağını eriterek unu kavurun. İçine süt ve tuzu ilâve edip, karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Borcamdaki tavukların üzerine yayıp, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve fırınlayın. Kaşarlar eriyip üzeri pembeleşince fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
|
Beşamel Salçalı Tavuk |
|
kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc24246
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2008
3,645 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 adet tavuk
Beşamel salça
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Tavuğu temizleyip yıkadıktan sonra söğüş olarak pişirin, kemiklerinden ayırarak, irice parçalar halinde didin. Hazırladığınız Beşamel salçasından bir kepçeyi tavuk etlerine karıştırın.
Ateşe dayanıklı cam, porselen, ya da uygun büyüklükte bir tepsinin dibini bir kepçe tavuk suyuyla ıslatıp etleri döşeyin. Üzerine Beşamel salçasını dökün; rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin, tuzunu ve karabiberini serpin.
Yemekten yarım saat önce, fırında sadece üstünü kızartarak sofraya alın.
|
Beşamel Soslu Tavuk |
|
sevil tok
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc26544
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2008
2,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk
1 litre su
tuz
Sos için:
1/4 litre süt
tuz
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
100 gr. rende kaşar peyniri
ayrıca:
40 gr. rende kaşar peynir
20 gr. tereyağı
Tavuğu temizledikten sonra tuzlu suda haşlayın. Sos için bir tencerede sütü kaynatın. Tuz serpin. Nişastayı soğuk suda eritin. Sosu bu nişasta ile koyulaştırın. Tencereyi ocaktan alın. Yumurta sarısını sosla karıştırın. Rende kaşar peyniri ilâve edin. Sosu sıcak olarak muhafaza edin. Yalnız daha fazla pişirmeyin. Tavuğun derisini çıkartın. Kemiklerini ayırın. Tavuk etini küçük küçük doğrayın. Sostan ateşe dayanıklı olan dört kaba bir miktar dağıtın. Üzerine tavuk etlerini koyun. Kalan sosu tekrar üzerine dökün. Rende kaşar peyniri de serptikten sonra, yağ parçalarını da koyun ve üstten açılmış olan fırına sürün. Üzeri kızarınca sıcak olarak servis yapın.
Not: Tavuk salatalarını istediğiniz takdirde iki tarafı da kızartılmış tost dilimlerinin üzerinde de servis yapabilirsiniz.
|
Beşamel Soslu Tavuk |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106885
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2015
2,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün tavuk
2 kaşık un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 bardak tavuk suyu
Tavuğu haşlayın. Haşladıktan sonra löp etlerini ayırın ve didikleyin. Diğer tarafta bir tencereye yağ ve unu kavurun ve tavukları ilave edip, süratle karıştırın. Yavaş yavaş karıştırarak tavuk suyunu yedirin. En sonunda tuz ve sirkeyi ilave edip ocağın altını kapatın. Dinlendikten sonra servis edin.
|
Beşamel Soslu Tavuk Fırın |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170403
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2023
154 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Taze Kaşar 250 Gram
Ayçiçek Yağı 1 Çay Bardağı
Un 500 Gram
Sofra Tuzu 2 Çay Kaşığı
Bütün Tavuk 1 Adet
Köri 2 Çay Kaşığı
İnek Sütü 1 Kilogram
Tavukları parçalayıp tuzla baharatla fırına ver pişir ayrı tencerede beşamel sosu tut, tavukları fırın tepsisine diz.
Yapılan körili beşamal sosu ver, fazla koyu olmasın.
Sonra rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine ver, fırına at 10 dk sonra tabakla servis et.
|
Beşamel Soslu Tavuk |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171850
Gönderme Tarihi: 04.May.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. tavuk
2 adet patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
1 yemek kaşığı tereyağı
150 gr. kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavukları jülyen doğruyoruz ya da doğratıyoruz. (tavuk eti kalçadan olması tavsiye edilir)
Derin bir kaseye tavuk parçalarını koyuyoruz. soğanı dilimliyoruz, patatesi yarım ay şeklinde dilimleyip ekliyoruz. Baharatları üzerine ekliyoruz. Tuz, karabiber, kimyon ve kekik. (sarımsak da ekleyebilirsiniz) Ve bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. yağ ekleyip son kez harmanlıyoruz. Orta boy bir tepsiye yayıyoruz. Salçaya 1,5 su bardağı su ilave edip eritiyoruz ve tepsiye yaydığımız tavuklu karışımın üstüne döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz. Bir tavada tereyağını eritip üstüne un döküyoruz ve kavuruyoruz. Kavrulan rengi değişmeyen kokusu çıkan unun üstüne süt ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz sosumuzu ocaktan alıyoruz. Patatesleri yumuşayan yemeğimizi fırından çıkarıyoruz 30 dakikanın sonunda beşamel sosumuzu döküyoruz. Kaşar peyniri rendesini üstüne serpip fırını 200 dereceye getiriyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı gittikten sonra servise hazır.
|
Beşamel Soslu Tavuk |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179845
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2024
47 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığ ıun
2 yemek kaşığıtereyağı
2 su bardağısoğuk süt
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Kuşbaşı tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ile harmanlayarak lezzetlendirin.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Tavuk etlerini aralarda karıştırarak, yüksek ateşte soteleyin. Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun.
Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Tavukların üzerini beşamel sos ile kaplayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Dilimledikten sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Not: Beşamel sos hazırlarken unun köpürüp, kavrulmasına ve kokusunun çıkmasına dikkat edin. Soğuk süt kullanın. Arzuya göre tarife haşlanmış garnitür (bezelye, patates, havuç) ekleyebilir, porsiyonluk kaplarda haşlanmış tavuk eti ile de fırında pişirerek hazırlayabilirsiniz.
|
|