|
Beşamel Soslu Tavuklu Enginar |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108508
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2015
1,697 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
4 adet enginar
300 gr. küp doğranmış tavukgöğsü
10 adet arpacık soğanı
100 gr. ceviz
1 adet küp doğranmış havuç
1 adet küp doğranmış patates
100 gr. bezelye
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 çay kaşığı tereyağı
Tuz
Enginarları limon suyu ve su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Başka bir tencerede havuç, patates, bezelye ve tavuğu kaynar suda 6 dk haşladıktan sonra süzün ve içerisine arpacık soğan ve ceviz ekleyin. Beşamel sos için bir tavada tereyağını eritin. Unu 3 dakika kavurup süt ve tuzu ekleyin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Pürüzsüz püre kıvamı aldıktan sonra bir kenara alın. Haşlanan enginarların üzerine garnitür ekleyip beşamel sosu dökün ve 200 derecelik fırında 15 dk pişirip servis edin.
|
|