1 adet karnabahar
250-300 gram kuşbaşı doğranmış tavuk
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Karnabaharı parçalara ayırın ve kaynar suda haşlayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bir tencereye 2 kaşık sıvı yağı koyarak biraz kavurun. Tavukları ekleyerek kavurmaya devam edin. Küp küp doğradığınız domatesleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, karabiberi ilave edin. Haşlanmış karnabaharları, tencerenize katın ve çevirin. Ardından bunu cam bir kabın içine boşaltın.
Beşamel sosu hazırlamak için, 1 kaşık tereyağı ve 2 kaşık sıvı yağı bir tencere koyun. Yağ eridikten sonra 3 kaşık un ekleyin ve un pembeleşene kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alın.
Hazırladığınız sosu, cam kaptaki karnabaharın üzerine yayın. Üzerini de rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplayın. 220 derece bir fırında kaşarlar kızarana dek pişirip sıcak olarak tüketin.
|