Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
200 gram küçük kesme makarna,
3 yumurta,
1/2 kahve fincanı un,
1 bardak süt,
4 çorba kaşığı kaşer peyniri,
1+3/4 çorba kaşığı sadeyağ,
1 kahve fincanı kurutulmuş ekmek unu,
100 gram macar salamı,
yeteri kadar zeytinyağı ve tuz.
Yapımı: Makarnaları haşlayıp süzmeli. Sadeyağ, un ve sütle bir beşamel salçası hazırlamalı.
Beşamel hazırlanınca bunu ılıtmalı ve sırasıyle haşlanmış ve suyu süzülmüş kesme makarnayı, rendelenmiş kaşer peynirini, kıyılmış macar salamını katmalı. Birkaç defa karıştırdıktan sonra bu defa da iki yumurtayı katıp iyice karıştırmalı. Sonra bu karışımla birer iri yumurta biçiminde köfteler yapmalı. Bu köfteleri hafifçe çırpılmış üçüncü yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna bulayıp kızgın zeytinyağına atmalı. Köfteler kızarınca kevgirle tavadan çıkarıp süzmeli ve servis tabağına yerleştirip sıcak sıcak servis yapmalı.
|