|
Beşamelli Omlet (Skinkelada) |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11546
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2007
2,781 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram jambon
25 gram un
30 gram tereyağı
1/4 litre süt
1 baş pırasa
Tuz
Karabiber
Pırasanın başındaki saçakları kesip üstteki sert iki tabakayı atmalı. Sonra kalanı rendelenmesine ince doğramalı. Jambonu makineden geçirip kıymalı. Beri yanda bir kuşaneye tereyağının 25 gramını koyup eritmeli. Tahta bir kaşıkla bu yağı çabuk çabuk karıştırırken unu azar azar serpip bu yağa yedirmeli. Yağlı unu bir-iki dakika karıştırarak kavurmalı. Unun rengi dönmeye başlarken 5-6 kaşık kadarı bir kenara ayrılmış kaynar sütü sicim gibi ince ince akıtarak bu yağlı una yedirmeli. Tuzlayıp biberlemeli ve bu beşameli hafif bir ateşte beş dakika kadar karıştırarak pişirmeli. Kalan tereyağını pyrex bir kaba bulamak Pişen beşameli ateşten indirince kıyılırcasına ince doğranmış pırasayla kıyma haline getirilmiş jambonu birbirine karıştırarak bu beşamele katmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları birbirlerine yedirmeli. Karışımı pyrex kaba boşaltıp bir spatulayla düzlemeli. Porselen bir kâseye, yumurtaları kırmalı. Bunları hafifçe çırparak aklarıyle sarılarını birbirlerine karıştırırken bir kenara bırakılmış sıcak sütü de damla damla katarak buna yedirmeli. Yeteri kadar tuz ve karabiber de serptikten sonra bunu pyrex kaptakilerin üstüne yayarak dökmeli. Pyrex kabı sıcak bir fırına sürüp üstü nar gibi kızarıncaya kadar orada tutmalı. Kaptakiler pişince ve üzerleri kızarınca bunu hemen fırından çıkarıp sofraya götürmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
|
|