https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg Kuzu Kuşbaşı
1,5 kg Patlıcan
1 gr Domates
250 gr Yeşilbiber
1 yemek kaşığı Pulbiber
1 fincan Zeytinyağı
5 diş Sarımsak
2 çay kaşığı Karabiber
1 su bardağı Su
1 yemek kaşığı Tuz
Etler kuşbaşı doğranarak yağda kavrulur, patlıcanlar zar şeklinde büyük bir tepsiye doğranır, sonra biberler doğranır. Domateslerin kabukları soyularak doğranır, doğranan bu malzemelerin yarısı bir kaba alınır. Tepside kalan malzemenin üstüne kavrulan kuşbaşılar ilave edilir. Kuşbaşının üstüne de öteki ayrılan doğranmış malzemeler eklenir ve üzerine sarımsak rendelenir. Baharat, yağ,tuz ve su ilave edilerek fırına verilir. Lavaş ekmeği ile yenilmesi önerilir.
|