|
|
BEYAZ ALEVLER |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59599
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011
2,392 defa indirildi / yazdırıldı
|
2+1/2 su bardağı süt
4 yumurtanın sarısı
4 yumurtanın akı
60 gr (1/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilya tozu
1 çorba kaşığı tereyağı
kahve kaşığının ucuyla tuz
120 gr sade çikolata (2 çorba kaşığı sütte eritilmiş)
300 gr krem şantiyi
1 çorba kaşığı kalın dilinmiş ceviz yada 2 bütün ceviz (ortadan dörde bölünmüş).
Küçük bir tencerede sütü orta ateşte hafifçe ısıttıktan sonra, tencereyi ateşten alınız. Orta boy bir kasede, yumurta sarılarını ve 60 gr şekeri, karışım kalınlaşıp açık sarı bir renk alana kadar, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız. Unu eleyerek karışıma ekleyiniz. Sütü azar azar kaseye dökerken çırpınız; sütün tamamı konulup çırpıldığında, karışımı orta boy bir tencereye alarak, orta ateşte 2 dakika kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alarak vanilya tozu ve yağı karıştırarak ekleyiniz. Elde ettiğiniz bu kremayı geniş bir kaseye aktarınız.
Orta boy bir kasede yumurta aklarını ve tuzu, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, köpük köpük olana kadar çırpınız. Bir çorba kaşığı şekeri de serperek, yumurta akları koyulaşıncaya kadar çırpmağa devam ediniz.
Çikolatayı madeni bir kaşıkla ezerek kasedeki kremaya yavaşça ekleyiniz. Sonra çırpılmış yumurta aklarını da ağır ağır kaseye dökünüz. Krema karışımını, servis edileceği kaseye yada tek kişilik cam kaselere dökerek üstünü alüminyum kağıt ile örtüp 3 saat kadar buzdolabında soğutunuz. Tatlınızı, soğuduktan sonra, krem şantiyi ve ceviz ile süsleyiniz.
|
|
BEYAZ ALEVLER Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|