|
|
Beyaz Çikolatalı Güllaç |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121962
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2016
2,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güllaç için:
5 ½ Su Bardağı Süt (1100ml)
1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
½ Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (85g)
Beyaz Çikolata (50g)
½ Çay Bardağı Süt Kreması (50g)
Güllaç Yaprakları (500g)
1 Çay Bardağı Nar Tanesi
1 Çay Bardağı İnce Kırılmış Ceviz
1 Çay Bardağı Antepfıstığı
1-2 Yemek Kaşığı Gülsuyu
Servis için:
Taze Nane Yaprakları
1 Çay Bardağı Toz Badem
1 Paket Pakmaya Çikolatalı Sos
2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
Sütü bir sos tenceresine aktarın. Kaynayınca ocaktan alıp, şeker, Pakmaya Pudra Şekeri ve gülsuyunu ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın.
Ceviz ve Antep fıstıklarını bir kapta harmanlayın.
Güllaç yapraklarını yarısına kadar, teker teker tepsiye serin ve her katına süt şeker karışımından gezdirin.
Başka bir sos tenceresinde kalan sütü ısıtın, ocaktan alıp beyaz çikolatayı karıştırarak içerisinde eritin. Ilınınca hazırladığınız güllaç yapraklarının üzerine yayarak sürün.
Üzerine Antep fıstığı ve ceviz karışımının ¾ ünü serpiştirin.
Tekrar kat kat güllaç yaprağını süt şeker karışımı ile ıslatarak üzerine yerleştirip kapatın.
Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra en üste kalan ceviz ve Antep fıstıkları, nar taneleri ve toz badem serpiştirin.
Pakmaya Çikolatalı Sosu paketteki tarife uygun olarak pişirip, tabağın kenarlarına gezdirip, güllacı soğuk servis edin.
|
|
Beyaz Çikolatalı Güllaç Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|