2,5 su bardağı un
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
125 gr. margarin
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/3 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı beyaz çikolata
Önce fırını 200 dereceye ayarlayın. Küçük bir kapta, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın, Kenara koyun.
Geniş bir kapta, margarin ve şekeri çırpın. Yumurta, vanilya ve taze sıkılmış portakal suyunu ekleyip çırpın. Yavaş yavaş un karışımı ekleyin. Portakal kabuğu rendesi ve beyaz çikolatayı ilave edin.
Yağlı kağıt serili tepsiye 1 tatlı kaşığı, bırakın. 10 dakika fırında pişirin.
|