1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket (80 gram) kıyılmış beyaz çikolata
1 su bardağından 2 çorba kaşığı eksik kıyılmış ceviz
10 adet ceviz içi
Bir tutam tuz
Un, karbonat ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde tereyağı ve toz şekeri krema kıvamı alana dek mikser yardımıyla çırpın. Yumurta ve vanilya ekleyip karıştırın. Mikserin hızını düşürüp, un karışımı, çikolata ve kıyılmış ceviz ilave edin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Üzerlerine ip geçirmek için delikler açıp, üzerine yarım ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Deliklerden ip geçirip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Delik açmak için çöp şiş kullanabilir, kurabiyeleri minik kalıplarda da pişirebilirsiniz.
|