|
|
Beyaz Soslu Levrek |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156069
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
1,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Balık Suyu İçin:
Levreğin yüzgeçleri kesilmiş kemikleri
1 adet havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Bir kaç maydanoz sapı
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
Buğulama için:
3 adet levreğin filetosu (6 parça)
400 gr. kültür mantarı
1 adet soğan
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
100 ml. krema (1 kutunun yarısı)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kalığı un
1 adet defne yaprağı
Balık suyu için kemikleri soğuk suda yıkayın. Orta boy bir tencereye tüm malzemeleri alıp tamamını soğuk su ile doldurun. Kaynama noktasına getirin ve ara ara köpüğünü alıp, en kısık ateşte kapağı açık bir saat pişirin. Hazır olunca süzgeç veya tülbent yardımı ile süzüp kenara alın. Uzun ince doğranmış soğanları zeytinyağı ve tereyağında kavurun. Doğranmış mantarları ilave edin. Sıra ile iri doğranmış biber ve sarımsak ekleyin. Un ilavesi yapıp bir iki dakika kavurun. Balık suyundan 3-4 kepçe ilave edip karıştırın. Defne yaprağı tuz, karabiber, bir çimdik şeker de ilave edin. 10 dakika kapağı kapalı kısık ateşte kaynatın. Kremayı bir kaba alın ve içine sıcak balık sulu sostan bir kaç kaşık alıp karıştırın. Bu karışımı tencereye aktarın. 3'e bölünmüş, tuz ve karabiber ile lezzetlendirilmiş levrekleri üzerine dizin ve kısık ateşte kapağı açık 10-12 dakika pişirin. Ara ara sosu üstüne dökün.
|
|
Beyaz Soslu Levrek Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|