Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fransız Yemekleri > BEYAZ SOSLU SÜT DANASI (1 adet - 50,008 defa bakıldı)

BEYAZ SOSLU SÜT DANASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BEYAZ SOSLU SÜT DANASI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59605
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011
2,565 defa indirildi / yazdırıldı




750 ğr kuşbaşı dana eti
2 orta boy soğan (2 diş sarımsak batırılmış)
2 orta boy havuç (kazınmış ve kuşbaşı dilimlenmiş)
1/2 su bardağından biraz az elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
3 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı un
150 gr (1 su bardağı) krema
2 yumurtanın sarısı
4 dilim tost ekmeği (ortadan çaprazlanmasına ikiye kesilmiş ve kızartılmış)
Baharat torbası:
8 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 küçük defne yaprağı

Etleri büyük bir tencereye boşaltarak, üstüne çıkacak kadar su koyup 2 dakika kaynatınız.
Suyun üstündeki köpükleri alıp, ateşi kısınız ve soğanları, havuçları, sirkeyi, baharat torbasını, tuz ve biberi ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapayarak, yemeği hafif ateşte 1+1/2 saat, etler yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, yemeğin suyunu bir kaseye süzerek, 3 su bardağından biraz fazlasını sos için ayırınız.
Tencerenin üstünü bir kapakla kapayıp, sosu hazırlarken, etlerin sıcak kalmasını sağlayınız.
Sos için, orta büyüklükte, kalın dipli bir tavada tereyağını hafif ateşte eritip unu ekleyiniz ve tahta bir kaşıkla karıştırınız. Tereyağı-un karışımını 2 dakika kavurunuz. Tavayı ateşten alıp, bir yandan karıştırırken bir yandan da ayırdığınız et suyunu ekleyerek tekrar ateşe oturtunuz ye devamlı karıştırarak sosu kaynatınız.
Sosu karıştırarak 3 dakika, koyulaşana kadar kaynattıktan sonra tavayı ateşten alınız.
Küçük bir kasede, krema ve yumurta sarılarını tahta bir kaşıkla çırparak 4 çorba kaşığı sıcak sosu, her defasında 1'er kaşık olmak üzere krema-yumurta sarısı karışımına ekleyip karıştırınız. Sosu, krema ve yumurta sarılarıyle iyice karıştırdıktan sonra, tekrar kalın dipli tavaya alıp bir telle çırpınız ve hafif ateşte kaynayana kadar ısıtınız.
Tenceredeki eti ısıtılmış bir servis tabağına alıp, sosu üstüne dökünüz. Üçgen biçimi kesilip kızartılmış ekmeklerle süsleyip, hemen servis ediniz.






BEYAZ SOSLU SÜT DANASI Tarifleri Fransız Yemekleri



(1 adet BEYAZ SOSLU SÜT DANASI 50,008 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort