500 g haşlanmış hindi göğüs eti (derileri alındıktan sonra, küçük kuşbaşı doğranmış)
1 küçük salatalık (kabuğu soyulup, boylamasına 2'ye kesildikten sonra, verevine küçük parçalar halinde kesilmiş)
8 kırmızı turp (küp biçiminde kesilmiş)
8 siyah zeytin
125 g beyazpeynir (küp biçiminde kesilmiş)
500 g ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, süzülmüş)
Sosu:
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 tatlı kaşığı fesleğen (isteğe bağlı)
1/2 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı hardal (tercihen tane hardal)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı çiçekyağı
4 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
Bütün sos malzemesini bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatarak, malzemenin iyice karışması için yaklaşık 30 saniye hızlı hızlı sallayın.
Kuşbaşı hindi etleri, salatalıklar, turplar, zeytinler ve beyazpeyniri bir salata kâsesinde karıştırın. Üstüne kavanozdaki sosu boşaltıp, iyice karıştırın. Ispanak yapraklarını 4 düz tabağa dizip, üstlerine salatayı bölüştürerek, servis yapın.
|