|
|
BEYİN KIZARTMA (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44989
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2009
3,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
1 adet koyun beyni
1 çay bardağı dövülmüş bayat ekmek
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
2 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Beynin zarı alınır. Kaynamakta olan suda 10-12 dk. pişirilerek sudan alınır. 4 parçaya bölünerek; önce yumurta sarılarına, sonrada dövülmüş ve içine kimyon katılmış kuru ekmeğe bulanır. Son olarak bir tavada kızdınlmış yağda altüst kızartılıp servis edilir.
|
|
BEYİN KIZARTMA (Hatay) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|