|
|
BEYİNLİ KURU POĞAÇA |
|
AYŞEGÜL ALSAN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc85623
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2013
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo un
10 gram maya
300 gram margarin
3 adet yumurta sarısı
1/3 su bardağı su (75 gram)
1/2 çorba kaşığı tuz
Beyinli iç:
1 adet koyun beyni
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı kaynar süt (250 gram)
1 tatlı kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı rende gravyer
Tuz
Karabiber
1) Beyni soğuk suyun içine koyarak üzerindeki ince zarları temizleyiniz, sonra küçük bir kaba koyup üzerini kapatıncaya kadar su, bir kaşık sirke ve az tuz koyarak 5 dakika haşlayınız. Sonra ateşten alarak soğuk su ile soğutup zar gibi küçük doğrayınız.
2) Küçük bir kuşaneye yağı koyup orta ateşte eritiniz ve unu ilâve ederek karıştırma teliyle dikkatlice karıştırarak 1 dakika kavurunuz.
3) Tuz, biber ve kaynar sütünü ilâve edip iyice karıştırarak 1 dakika pişirip ateşten alınız.
4) Başka bir kuşaneye 1 tatlı kaşığı yağı ve soğanı ilâve ederek orta ateşte karıştırarak 30 saniye öldürünüz.
5) Sonra kıyılmış beyni ve suyu ilâve ediniz.
6) Ağzını kapatarak ağır ateşte suyunu çekmeye bırakarak 3-4 dakika kaynatınız. Sonra ateşten alarak gravyer peynirinin ve yukarıda hazırladığınız sosun hepsini ilâve ederek karıştırınız. Soğumaya bırakınız.
7) Un ve yağı mermerin üzerine koyup yoğurmadan, iki ovucunuzun içinde iyice ovalayarak yağın, unun içinde küçük taneler halinde kaybolmasını sağlayınız ve sonra ortasını havuz gibi açınız.
8) Bir kapta su ile mayayı eritiniz. Yumurta ve tuzu da ilâve ettikten sonra hepsini unun ortasına dökünüz ve elinizle, yoğurmadan karıştırarak hamur haline getiriniz.
9) Hamuru toplayıp bir kaba koyup, üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örtüp 30 dakika dinlendiriniz. 30 dakika dinlendirdikten sonra elinizle yumurta büyüklüğünde yuvarlayınız.
10) Elinizle üzerine bastırarak yarım santim kalınlığında yuvarlak inceltiniz. Ortasına 1/2 tatlı kaşığı beyinli iç koyup hamurun iki ucunu için üzerine birleştiriniz.
11) Altını üstüne çevirip bir tepsiye diziniz. 15-20 dakika hafif mayalanması için bekletiniz.
12) Sonra üzerine 1 adet çırpılmış yumurtayı fırçayla sürüp orta hararetli fırında 20 dakika pişirip, 1 kişiye 2 adet olarak servis yapınız.
|
|
BEYİNLİ KURU POĞAÇA Tarifleri Kete Tarifleri
|
|