|
|
Beze |
|
necip
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc123141
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2017
1,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet Yumurta Akı
1,5 su bardağı (340 gr.) Toz Şeker
Çırpma kabına yumurta aklarını koyun, üzerine şeker ilave edin. Yumurta aklarının az miktar ısınması için çırpma kabını sıcak su dolu başka bir kaba oturtun ve yavaş yavaş karıştırarak ısıtın. Malzemeyi ılıttıktan sonra çırpma kabını dışa alın, mikser ile karışımı en az 10 dakika çırpın. Bu işlem sonunda, yumurta beyazı sakızımsı bir hal alır. Karışımın kıvamı için kaşığa veya kevgire aldığınızda akmamasına dikkat edin. Fırın tepsisinin dibine yağlı kağıt yerleştirin. Krema pompası ile tepsideki büyüklükte ve şekilde sıkın. Tepsiyi fırın içine koyarak fırını çalıştırın.
Not: Beze yapımında (bire iki 100 gr. yumurta akına 200 gr. şeker) malzeme koymanızı öneririm.
|
|
Beze Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri
|
|